dimecres, 2 de gener del 2008

La "cuesta de enero"

Aquest matí vaig a esmorzar, és una sana costum que tinc, i només entrar al bar el Joan (amo i cambrer del bar que freqüento) em diu:

- nen, prepara la butxaca que avui he apujat els preus.

Com ús podeu imaginar hi ha bon rotllo amb el Joan però, efectivament, m'ha cobrat el meu esmorzar més car. De fet normalment em costava 2,40,-€ (bocata de puta mare i tallat) i avui m'ha clavat 2,70,-€. Primer he pensat: - cony, només són 0,30,-€ no està malament.

Al llarg del matí li he anat donant voltes. Com podeu veure no he tingut molta feina i sóc dels del puny estret, i he arribat a la conclussió de que déu ni dor de la pujada, un 12,5% i aquí ja m'he calentat.

Representa que el govern calcula un índex com és IPC, que indica la pujada dels preus. El darrer publicat, el de novembre, estima una pujada del 4,1%.

En base a aquest índex a mi em revisen el meu salari, com a la majoria de la gent. Hi ha algo que no em quadre: a la feina hem pugen el salari un 4,1% i el Joan em clava un 12,5% més per esmorzar.

Senyors algú ens enganya i no es el pobre Joan.... Tenim uns polítics que són uns inútils. Ens tenen tot el dia enganyats i les seves decisions ens afecten molt més del que ens pensem en el nostre dia a dia.

La "cuesta de enero" no ve per la pasta que t'has gastat en unes festes abocades al consumisme, o al menys no sols per això. Cada any els preus pugen més i els nostres salaris quasi ni es mouen, tot justificat amb el IPC.

Em cago amb el capullo que calcula el IPC. Serà subnormal el tio que cada any ens dóna pel cul, amb un calcul que ni de molt tros s'aproxima a la realitat. Si fins i tot els avis veuen que la vida s'encareix més que aquest ridícul 4%.

Que trist és el nostre país.

6 comentaris:

Boira ha dit...

Quin discurs que t'ha quedat noi! Si no et conegués diria que entens d'aquestes coses, ;) jeje. Tens tota la raó, si la cosa continua així per un lloc ho altre petarà!!
Me cago amb tots!
Cop de mall, home!

Terra ha dit...

Molt trist, si senyor. Cagun el gilipolles que calcula l'IPC!
Aquest tema m'emprenya no saps com...

Aka ha dit...

Si, és una estafa en tota regla, i nosaltres a posar el cul, no fos cas..., penós.
Un altre cas semblant es quant va apareixer l'euro, d'un dia per l'altre els tallats van pujar un 50% o més..., més d'un és va fer d'or en aquelles dates....

akairis ha dit...

...i tens molta sort que t'hagin pujat el sou un 4,1%!!!!!!

Jordi Casanovas ha dit...

i no vulguis saber com et queda el cos amb la pujada de l'euribor... els haurien d'ejuntar a tots dos (el de l'IPC i el de l'euribor) i espavilar-los a tots dos.

de secà ha dit...

Total, que ja ens hem cagat tots amb el tio del IPC, però a pagar més i a callar. I l'amic jordicasanovas que ens convida a cagar-nos amb un altre senyor, i amb tota la raó, quanta merda.....